Kafein Teknoloji Techno Today'de!

Kafein Teknoloji Ürün Geliştirme Direktörü Mehmet Ersin Bitirgen ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. İşte röportajın detayları!

Kafein Teknoloji Ürün Geliştirme Direktörü Mehmet Ersin Bitirgen ile şirketin yeni çözümleri ve teknoloji dünyasındaki gelişmelere bakışı konusunda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Kafein Teknoloji hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

2018 yılında borsada işlem görmeye başlayan bir yazılım şirketi olan Kafein Teknoloji, 700’ün üzerinde ekibiyle bankacılık, telekom, turizm, hizmet, perakende ve sigortacılık sektörlerinde ulusal ve global kurumların teknoloji yazılımı ve yönetimi alanındaki ihtiyaçlarına cevap veriyor. Kafein Teknoloji siber güvenlik alanında uzman iştirak firması Karmasis ve siber güvenlik çözümlerine yönelik markası All-in Cyber ile hizmet alanını genişletmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki yenilikler Kafein Teknoloji’nin ürün geliştirme sürecini nasıl etkiliyor? Bu teknolojileri nasıl kullanarak müşterilerinize daha iyi çözümler sunmayı hedefliyorsunuz?

Kafein Teknoloji olarak, teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve bu gelişmeleri ürün geliştirme sürecimize entegre ediyoruz. Bulut bilişim, yapay zeka ve büyük veri gibi teknolojiler, müşterilere daha kapsamlı, güçlü ve akıllı çözümler sunma potansiyelini artırıyor.

Müşterilerimize en son teknolojileri kullanarak daha iyi çözümler sunmak her zaman en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda, bulut bilişim, yapay zeka ve büyük veri gibi teknolojileri ürünlerimize entegre ediyoruz ve müşterilerimizin iş süreçlerini optimize etmelerini, veri güvenliğini sağlamalarını ve rekabet avantajı elde etmelerini destekliyoruz. Ayrıca ürün geliştirme aşamasında en dikkat ettiğimiz noktalardan biri müşterilerimizi dinlemek ve onlardan aldığımız geri dönüşler doğrultusunda, onların ihtiyaçlarına göre ürünlerimizi geliştirmek.


OpenText’in ürün kataloğuna giren Test Data Management ürünü kurumların hangi ihtiyacına çözüm sunuyor?

Günümüzün yazılım yaşam döngüsünde test süreçleri her geçen gün önem kazanıyor. Test süreçleri için harcanan çalışma süresinin yaklaşık %30’u test verilerinin oluşturulması aşamasında geçmektedir. TDM ürünü tam otomatize ve tüm regülasyonlara uygun bir şekilde test verisi üretim süreçlerini otomatize etmektedir. Gerçek verilere benzer test verilerinin güvenli şekilde oluşturulması, taşınması ve değiştirilmesi ihtiyacına çözüm sunan Test Data Management (TDM) sayesinde kurumlar, gerçek verilerden bağımsız ve regülasyonlarla tam uyumlu test verisi üretebiliyorlar. OpenText iş birliğiyle beraber TDM ile test verisi yönetiminde yurtiçi ve yurtdışında kullanılan lider teknoloji olmayı hedefliyoruz.


Son olarak sunduğunuz Data Touch ürünü hangi ihtiyaca çözüm sunuyor, nasıl çalışıyor? Hangi sektörlerde, hangi amaçlar için kullanılabilir?

Data Touch, DSPM (Data Security Posture Management) kategorisinde bir üründür. Kurumlar, veri tabanlarında bulunan verinin hangi güvenlik seviyesinde ve hangi kategoride yer aldığını, bu verilere hangi uygulamaların nasıl ve ne zaman eriştiklerini genellikle bilemiyorlar.

Data Touch, bu sorunu çözmek için tam entegre ve otomatik bir şekilde çalışıyor. Veri tabanlarında bulunan verilerin hangi veri tabanında ve nerede olduğunu, hangi uygulamaların bu verilere eriştiğini belirleyerek veri envanterini sağlıyor. Bu sayede kurumlar, veri tabanlarındaki verileri daha iyi yönetebilir, veri erişimi ve kullanımını optimize edebilir, iş verimliliğini artırabilir ve gereksiz maliyetleri azaltabilirler. Ayrıca, Data Touch, kurumlara kişisel verilerin korunması konusunda da çözümler sunar. Bu sayede kurumlar, hassas verileri kullanan uygulamalara yönelik özel güvenlik önlemleri alabilir ve veri güvenliğini sağlayabilirler.

Kafein Teknoloji’nin Data Touch özelinde gerçekleştirdiği OpenText iş birliğinin detaylarından bahsedebilir misiniz?

Data Touch ürünümüzü geliştirirken OpenText ile iş birliği yaptık. Data Touch, OpenText ürünleriyle entegre olması sayesinde, müşterilere daha kolay ve etkili bir kullanım deneyimi sağlayan kullanıcı dostu bir ürün haline geldi. OpenText’in güçlü teknolojik altyapısı ile Kafein Teknoloji’nin veri yönetimi ve güvenlik çözümleri bir araya gelerek, müşterilere daha kapsamlı bir çözüm sunuyor. OpenText’in teknolojik yetenekleri, Data Touch’un veri analizi, veri erişimi ve güvenlik konularında daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Bu iş birliği sayesinde, müşterilerimize daha verimli bir veri tabanı yönetimi ve güvenlik deneyimi sunuyoruz.

Data Touch, kurumların iş verimliliğini nasıl artırabilir ve maliyet avantajı sağlayabilir? Bu ürün ile kişisel verilerin korunması konusunda hangi çözümler sunuyorsunuz?

Data Touch, kurumların iş verimliliğini artırmak için değişiklik analizi ve veri keşfi süreçlerini otomatize ediyor. Bu sayede kurumlar, bir değişiklik yaparken hangi verilerin etkileneceğini, bu verilere hangi uygulamaların eriştiğini ve değişikliklerin nasıl bir etki yaratacağını daha iyi anlayabiliyorlar.

Bu analizlerin otomatik hale getirilmesi, %20’ler seviyesinde maliyet ve zaman kazancı sağlıyor. Böylece hatalı değişikliklerin önüne geçilerek, veri uyumluluğu sağlanıyor ve iş süreçleri daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetilebiliyor.

Bunların yanı sıra, Data Touch’un sunduğu kişisel verilerin korunmasına yönelik çözümler sayesinde kurumlar, hassas verileri kullanan uygulamalara özel güvenlik önlemleri alabiliyor ve veri güvenliğini sağlayabiliyorlar.

Haberin tamamı için: https://technotoday.com.tr/kafein-teknoloji-roportaj/amp/



Share this post with
Bunlarıda beğenebilirsiniz

Benzer İçerikler