-
Kafein, Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı'nda!
Kafein Teknoloji, siber güvenlik çözümleri markası All-in Cyber ile Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı'na Altın Sponsor......
-
Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2022 Sonuçları açıklandı.
Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2022 Sonuçları açıklandı. ...
Kafein Teknoloji, ihracatta Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri odaklı büyüyecek!
Yurt dışı pazarlara ürünlerini taşıyıp teknoloji ihracatını sürdürmeye odaklanan Kafein Teknoloji, 2022 yılında Hollanda, Portekiz, Dubai ve ABD'ye hizmet ihracatı gerçekleştirdi. Bu yıl da Ar-Ge çalışmalarını ihraç etmeyi ve Türk Cumhuriyetleri'nden başlayarak, yeni pazarlarda faaliyetlerini artırmayı amaçlayan şirket, aynı zamanda 2023 yılında Avrupa pazarında iştirakleriyle büyümeyi de hedefliyor.
Bankacılık, telekom, sigortacılık, perakende gibi pek çok sektörde Türkiye'den ve dünyadan pek çok müşteriye yazılım, yazılım yönetimi, anahtar teslim çözümler, ürün geliştirme hizmetlerinin yanı sıra siber güvenlik çözümleri hizmeti veren Kafein Teknoloji, halka arz edildiği günden beri sürdürdüğü büyüme ivmesine devam etti. 2022 yılını yüzde 47,7 büyüme ile 391 milyon TL ciroyla kapatan şirket, net dönem karında ise yüzde 834 büyüme gözlemleyerek 69 milyon TL'ye ulaştı.
Siber güvenlik alanındaki büyümesini All-in Cyber siber güvenlik çözümleri departmanını kurarak devam ettiren Kafein Teknoloji, şu anda bu departmanda 17 kişiye ulaşan ekibiyle 2022 yılında 18 yeni iş ortağı edindi. Bu alanda dönem içerisinde bankacılık, finans, otomotiv, perakende, üretim ve enerji gibi çeşitli sektörlerde yer alan 30'dan fazla yeni müşteriye hizmet verildiğini açıklayan Kafein Teknoloji CEO'su Cem Kalyoncu, "Micro Focus (OpenText) gibi global oyunculardan birinin küresel yazılım kataloğuna giren 'Test Data Management' (TDM) ürünümüzü lanse ettik. TDM ürünümüz 2022 yılı dördüncü çeyreği itibarı ile ilk defa gelir üretmeye başladı. Bu stratejik adım, global hedef pazara ulaşmak açısından şirkete önemli bir ivme kazandırdı" dedi.
Data Touch ve Dataskope ürünlerinde ilk satışlar üçüncü çeyrekte
2023 yılında da var olan ürünlerini geliştirmeye ve yeni ürünler lanse etmeye devam edeceklerini söyleyen Kalyoncu, şöyle devam etti: "Şu anda iştiraklerimiz arasında bulunan ve siber güvenlik alanında yeni teknolojiler geliştiren Karmasis'in Dataskope ürününe entegre çalışacak Data Touch ürününün satış hazırlıkları sürüyor. Data Touch ve Dataskope ürünleri, OpenText'in almış olduğu Micro Focus'un küresel ürün kataloğunda yer alarak, globalde de önemli bir role sahip olacaklar. Data Touch ve Dataskope ürünlerine ilişkin ilk satışların global pazarda 2023'ün üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Yılın en önemli gelişmelerinden biri de hizmet sektöründe kullanılmak üzere yük ve denge yazılımı olan 'Weight and Balance Projesi'nin ihalesini kazanmamız oldu. Weight and Balance Projesi ile uçuşların yükleme planlarının ve yük denge formlarının güncel teknoloji ile oluşturulması hedefleniyor. Bu proje sayesinde daha hassas yük ve denge planlaması yapılarak yakıt sağlanması, insan kaynağı tasarrufu sağlanması ve kaynak sistem entegrasyonu ile veri doğruluğunun artırılması amaçlanıyor."
Diğer taraftan Karmasis ile aynı zamanda Azerbaycan pazarına açıldıklarını dile getiren Cem Kalyoncu, 2022 yılında Hollanda, Portekiz, Dubai ve ABD'ye hizmet ihracatı gerçekleştirdiklerini vurguladı. "Yurt dışı pazarlara ürünlerimizi taşıyıp teknoloji ihracatını sürdürürken, Türkiye'de devam eden dijitalleşme hamleleri sayesinde kurumlar ile çalışmalarımızı sürdürerek, büyümeye devam edeceğiz" yorumunda bulunan Kalyoncu, 2023 yılında grup şirketleri ile birlikte büyüme hedeflerinin, özellikle siber güvenlik alanındaki rekabet avantajıyla birlikte, yüzde 50'nin üzerinde bir büyüme gerçekleştirebilmek olduğuna dikkat çekti.
"Parkinson Care uygulamamızın patent süreci devam ediyor. "
2022 yılında devam eden 28 Ar-Ge projesini ve konsolidede 17.3 milyon TL'yi aşan bütçelerini bu yıl artırmayı planladıklarını ifade eden Kalyoncu, "Günümüzde dünyanın teknoloji yatırımlarının büyük bir kısmını yaptığı sağlık teknolojileri alanında geliştirdiğimiz 'Parkinson Care' uygulamamızın patent süreci devam ediyor. Hastalar, hasta yakınları ve doktor tarafından kullanılabilen bu uygulama veri madenciliği, görüntü işleme ve yapay zeka teknolojilerini içeriyor. Bu teknolojinin gittikçe artan bu hastalıkta, tedavi sürecinin takibi açısından önemli bir yere sahip olacağına inanıyoruz. Bu yıl da Türkiye'de yaptığımız yatırımlarla devam eden Ar-Ge çalışmalarımızı ihraç etmek ve Türk Cumhuriyetleri'nden başlayarak, yeni pazarlarda faaliyetlerimizi artırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda 2023 yılında Avrupa pazarında iştiraklerimizle büyümeyi de hedefliyoruz" diye konuştu.