Kafein Teknoloji, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Mobilefest Eki'nde!

Kafein Teknoloji Avrupa'da Büyüyecek!

Halka açık Kafein Teknoloji, siber güvenlik alanında telekom, bankacılık, turizm, hizmet, perakende ve sigortacılık sektörlerinde lokal ve global müşterilerin teknoloji yazılımı ve yönetimi alanındaki ihtiyaçlarına cevap veriyor. Müşteri ihtiyaçlarına uygun anahtar çözümlerin yanı sıra nesnelerin interneti, büyük veri analizi, güvenlik ve mobil uygulamalar alanlarında da teknolojiler geliştiriyor. Özellikle KVKK uyumlu teknolojiler ve siber güvenlik alanlarının önemli oyuncularından biri olduklarını söyleyen Kafein Teknoloji CEO’su Cem Kalyoncu, Avrupa’da büyüme planlıyor.

Geçen yıl aynı zamanda grup şirketlerinden Karmasis’in, siber güvenlik alanındaki ileri teknoloji ürünleri ve deneyimini Azerbaycan pazarına taşıdığını ve ilk yurt dışı şirketi "Karmasis Azerbaycan MMC"yi Bakü’de kurduğunu anlatan Kalyoncu, "Karmasis Azerbaycan MMC şirketi için yapılan yatırımların geri dönüşlerinin 2023 yılında başlamasını bekliyoruz. Karmasis ürünlerinin Avrupa ve Türki Cumhuriyetler satışına yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kafein’in geçen yıl yeni teknoloji alanlarına yatırım yaptığı bir yıl olduğunu ifade eden Kalyoncu, şunları anlattı: “2022’nin 3. çeyreğini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 56,5’ lik bir artış ile kapadık. Brüt karımız yüzde 39,7’lik artış gösterirken esas faaliyet karımız yüzde 30,7 büyüme kaydetti. Siber güvenlik alanındaki yatırımlarımızı artırarak, kurumların bilgi güvenlik seviyelerini yükseltmeyi hedefleyen, siber saldırılara karşı insan, süreç ve teknoloji kavramlarını bütünleşik olarak ele alan All-in Cyber siber güvenlik çözümleri departmanımızı kurduk. Yakın geçmişte geliştirdiğimiz, kurumların test verisi üretmesini sağlayan Test Data Management (TDM) ürünümüzün, küresel yazılım sağlayıcısı Micro Focus’un Global ürün kataloğunda yerini alması hedef pazara ulaşmak için önemli bir stratejik adım oldu. 2023 yılında Karmasis’in Dataskope ürünü ile entegre çalışacak Data Touch ürününde geliştirilmesi tamamlanmış olacak.”

Siber güvenlik sürekli büyüyen ve güncelliğini yitirmeyen bir sektör olmaya devam edeceğini ifade eden Kalyoncu, “All-in Cyber ile kurumların ihtiyaçlarına tüm dünyada uygulanan kişisel verilerin korunması uygulamalarının Türkiye’de de kurumların DNA’sının bir parçası haline gelmesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Ar-Ge’ye 5 milyon TL yatırım

İştirak şirketleriyle 700’ün üzerinde Türk mühendis çalıştığını, 2023’te de de istihdamı artacaklarını belirten Kalyoncu, şu anda 5 milyon TL’nin üzerinde yatırımlar 25 Ar-Ge projesini yürüttüklerini, 2023’te Ar-Ge yatırımlarının artacağını ifade etti. Ar-Ge bu projelerden biri olan “Parkinson Care” uygulamalarının patent süreci devam ettiğini bildiren Kalyoncu, “Hasta, hasta yakını ve doktor tarafından kullanılabilen; veri madenciliği, görüntü işleme ve yapay zekâ destekli bir mobil platform olan bu proje, toplumun gittikçe daha büyük bir bölümünü etkileyen bu hastalığın tedavi sürecinin takibi açısından önemli bir yere sahip olacak” dedi.



Share this post with
Bunlarıda beğenebilirsiniz

Benzer İçerikler