Kafein Teknoloji, All-in Cyber markası ile Ekonomist'te!

Siber Güvenlikte Yerli Şirket Atağı

Siber güvenlik pazarının Türkiye’de 2025 yılında 344 milyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Pazarda yerli şirketlerin ağırlığı artıyor. Yurt dışında da büyüyen bu şirketler, geliştirdikleri projelerle globalde de oyuncu olmayı hedefliyor.

Siber güvenlik pazarı, yetenek açığına karşın büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. IDC’ye göre Türkiye’nin güvenlik çözümleri pazarının istikrarlı bir şekilde büyüyerek 2025 yılında 344 milyon dolara yükseleceği tahmin ediliyor. Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan ‘Küresel Siber Güvenlik Görünümü 2024’ raporuna göre, siber güvenlik pazarı 2023 yılında dünya genelinde ekonominin büyüme hızına kıyasla çok daha hızlı bir büyüme gösterdi. Bu büyüme, belirli bölgelerde yaşanan gerilimler, yeni teknolojilerin eskisine göre çok daha hızlı yaygın kullanıma ulaşması ve yönetici düzeyinde siber güvenlik risklerine ilişkin artan farkındalıktan kaynaklanıyor. Rapora göre, başta kamu, ulaşım, sağlık hizmetleri ve enerji olmak üzere özellikle kritik altyapılar, kamu güvenliği ve ulusal güvenlikte büyük rol oynamaları nedeniyle siber saldırganların öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

GİRİŞİM FIRSATLARI VAR

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye en çok atak alan beş ülke arasında yer alıyor. Deprem sonrası yapılması gerekenler listesinde siber güvenlikte büyük bir risk olacağı için çıkış politikası olması gerektiği ifade ediliyor. Aynı şekilde enerji sektörünün de riskli sektörlerden biri olduğuna dikkat çekiliyor. Diğer taraftan bankacılık ve sigortacılık dahil finansal hizmetler sektörünün de büyük tehdit altında olduğu vurgulanıyor. Pazar bu kadar büyük potansiyel sunarken sektörde yerli şirketlerin ağırlığı da artmaya başladı. Bu anlamda gerek özel gerekse teknoparkların içinde yer alan şirketler bu alanda güvenlik çözümleri sunuyor. Özellikle makine öğrenimi, yapay zeka ve nesnelerin interneti konularında siber güvenlik açısından büyük girişim fırsatları bulunuyor. Haberimizde Türkiye’de faaliyet gösteren ve yurt dışında da hızla büyüyen şirketlerin yatırım planlarını araştırdık.

LİDER OYUNCULUĞU HEDEFLİYOR

Kafein Teknoloji’nin siber güvenlik alanında sektörün ihtiyaçlarını karşılamak için kurduğu ve kurumlara bu alanda hizmet ve çözümler sunduğu All-in Cyber, Türkiye’de telekom, finans, sigortacılık, turizm, enerji, üretim ve perakende gibi farklı sektörlerde birçok yerel ve global şirkete hizmet veriyor. Avrupa ve Orta Doğu’da danışmanlık hizmetleri vererek varlıklarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen All-in-Cyber Direktörü Sefa Merve Ağlaç, özellikle bulut güvenliği çözümleri konusunda, Ortadoğu bölgesinde güvenilir iş ortağı olmayı orta vadeli hedefleri arasında sayıyor. Bu konuda ciddi kaynak ve eğitim yatırımları yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Ağlaç, büyüme planlarını şöyle anlatıyor: “Uygulama güvenliği çözümleri alanında kendi yerli milli ürünlerimizi geliştirmeye başladık. Bulut güvenliği çözümleri için dedike bir departman ve ekip kurduk. Regülasyon konusunda esnek olan yerli kurumlar ve Ortadoğu’da projelere başladık. Operasyonel teknolojiler güvenliği çözümleri alanında yerli bir ürüne yatırım yaparak hem Türkiye de hem yurt dışında lider bir oyuncu olmak istiyoruz.”


Share this post with
Bunlarıda beğenebilirsiniz

Benzer İçerikler