Kafein Staj'dan Bugüne!


Kafein Staj başvuru ve değerlendirme sürecini kısaca anlatabilir misiniz?

Üniversitenin son sınıfında kariyerime iyi bir başlangıç yapabilmek için staj yapabileceğim programları ararken LinkedIn’da Kafein’in Yaz Stajı programına denk geldim. Program ilgimi çektiği için başvurup şansımı denemek istedim. Başvurumu yaptıktan bir süre sonra başvurunun ikinci aşaması olan teknik test çözme aşaması için tarafıma bir test iletildi. Test, Genel programlama ve Nesne yönelimli programlama sorularını içerdiği için rahatlıkla yaptığımı söyleyebilirim. Testi tamamlayıp göndermemden birkaç gün sonra insan kaynaklarından testi başarıyla geçtiğimi ve benimle bir görüşme düzenlemek istediklerini belirten bir e-posta aldım. İK ile yaptığım görüşmeden birkaç gün sonra Staj programına kabul edildiğimi içeren bir e-posta aldım ve böylelikle Kafein maceram başlamış oldu. 

Kafein Staj programımızı nasıl değerlendirirsin, sana neler kazandırdığını düşünüyorsun?

Öncelikle stajın bir öğrencinin eğitim hayatındaki en önemli aşama olduğunu düşünüyorum. Çünkü staj, mezun olmadan önce iş deneyimi kazanabilmek ve kendini gösterebilmek için öğrencinin eline geçmiş iyi bir fırsat olmuş oluyor. Stajımın ilk gününde staj programında takım liderim, staj süresince bana mentorluk etmesi için iki kişiyi atamıştı. Bana atanan mentorlar konusunda şanslı olduğumu söyleyebilirim. Staj süresince bana atanan mentorlarla sürekli iletişim halinde kalarak interaktif bir şekilde stajımı gerçekleştirirken hem teknik hem de işin işleyişi konusunda yol gösteren oldular. Kafein staj programı bana iş hayatında bir uygulamanın bir işin hangi aşamalardan geçtiğini, nasıl işlediğini ve teknik olarak nasıl geliştirildiğinin bilgisini kazandırdığını söyleyebilirim.

Kafein Stajdan sonra Kafein bünyesinde çalışmaya başlamak sana ne hissettiriyor? 

Staj programında dahil olduğum ekipte işe başlamak gerçekten mutluluk ve heyecan verici olduğunu söyleyebilirim. Staj süresince yanımda olan ekiple beraber projeler geliştirecek olduğum için gerçekten şanslı olduğumu düşünüyorum. Bu röportajı hazırlarken Kafein’deki birinci yılım neredeyse dolmak üzere ve halen ilk günkü mutluluk ve heyecanım ile ekibimle beraber projeler geliştirmeye devam ediyorum.



Share this post with
Bunlarıda beğenebilirsiniz

Benzer İçerikler