Kafein Yazılım Büyüme Oranlarıyla Yazılım Sektörüne Ufuk Oluyor

“Kafein yazılım büyüme oranlarıyla yazılım sektörüne ufuk oluyor’’

Geliştirdiği yazılım çözümleriyle Türkiye’nin büyük kuruluşlarına hizmet veren Kafein Yazılım, her yıl oluşturduğu istikrarlı büyüme oranlarıyla dikkat çekiyor. 8 kişilik bir ekiple yazılım sektöründe faaliyet göstermeye başlayan şirket bu gün çoğu yazılım mühendisi olan 370 çalışanıyla Türkiye’nin bir çok önemli kurumunun yazılım programı ihtiyaçlarını karşılıyor.

2005 yılında yazılım sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Kafein Yazılım, ulusal ve uluslararası alanda yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen son 3 yılı ortalama %29,1 oranında büyümeyle geride bıraktı.

“En hızlı büyüyen 50 şirket arasında gösterildi’’

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından en fazla büyüyen 50. şirket olarak gösterilen Kafein Yazılım yarattığı katma değer ve oluşturduğu istihdamla, yazılım sektörünün Türkiye ekonomisi açısından ne kadar stratejik bir sektör olması gerektiği noktasında güzel bir örnek olarak kendisini gösteriyor.

“Teşvikler Türkiye’nin Pazar payını daha da arttırır’’

Yazılım sektörünün, sayıca yüksek nitelikli istihdamı ve oluşturduğu yüksek katma değerli ürünleriyle Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir sektör olduğunu belirten Kafein Yazılım Genel Müdürü Cem Kalyoncu, gerekli teşviklerle sektörün dünya pazarından hak ettiği payı alabileceğini söyledi. 2017 yılında 5 bine yakın yazılımcının yurt dışına çıkarak çalışmaya başladığını üzülerek ifade ettiğini belirten Cem Kalyoncu, “Beyin göçü olarak da ifade edebileceğimiz bu durum aslında sektörümüzün gelişimi açısından büyük bir problem. Türkiye’ de girişimciliğin ve çalışma şartlarının iyi düzenleyip eğitimli, yetişmiş insanımızın yurt dışına çıkmalarına gerek duymamasını sağlamamız sektör ve ülkemizin açısından çok iyi olur’’ diye konuştu.

Cem Bey, Kafein Yazılım’ın kısa fakat başarılarla geçen şirket geçmişini sizden dinleyebilir miyiz?

Şirketimizi 2005 yılında 8 kişilik idealist bir ekiple kurduk. Türkiye için çok yeni olan yazılım sektöründe özel ve spesifik projeler geliştirme adına çok gayretli çalışmalar yaptık. Kısa sürede geliştirdiğimiz yazılım çözümleriyle sektörümüzde adımızdan söz ettirir hale geldik. Bu da tabi ki bizim şirketimizin büyüme oranlarına yansıdı. 2012-2015 yılları arasında TOBB’nin yaptığı bir araştırmaya göre tüm sektörler içinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50. şirketi olarak gösterildik. Yine 2015-2016 aralığında da Türkiye’ye yön veren bilişim şirketleri arasında ismimiz geçti. Hızlı büyüyoruz, son üç yıldaki büyüme trendimiz %29,1 olarak gerçekleşti. Çalışan sayımızda sürekli artış gösterdi. Şuan da 370’i kendi kadrolu çalışanımız olmak üzere yan hizmet sağlayıcılarımızla birlikte toplam 430 kişilik bir ekiple çalışmalarımız sürdürüyoruz.

‘’2017 yılında hedefimizin üzerinde büyümeyi basardık’’

“Türkiye’nin ilk 500 sanayi şirketleri arasında yer alan farklı sektörlerden bir çok kuruma hizmet veriyoruz.’’

2017 yılında 44 milyon lira olan ciro hedefimizi geçerek 47 milyon lira ciro elde ettik. 2018’de ise 80 milyon liralık ciro hedefimiz var. Bu ciro biraz düşük gibi gelebilir ama bu ciroyu hizmet üretiminden sağladığımızı düşünürseniz gerçekten Türkiye içinde önemli bir rakamdır. İleriye dönük olarak alanında uzman olan şirketlerle partnerlikler gerçekleştirdik. Bu yılın başında çok büyük bir Telekom firmasında kişisel verilerin korunmasına yönelik bir ihale kazandık, bunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bunların dışında 2017’nin ortasında iş sağlığı ve güvenliği alanında yazılım ürünlerine sahip bir firmayı satın aldık. Bu konuda da iddialı çözümlerimiz ve üretimlerimiz olacak. Onun dışında ürün geliştirme çalışmalarımız var, bu ürün geliştirme çalışmalarını bir kısmını TÜBİTAK onayı ile yerine getiriyoruz. Beer çözümleri üzerine, park sistemleri üzerine ve sigortacılık üzerine paketler geliştirmeye başladık. Dolayısıyla söyleyebileceğim hem yeni satın almalarla büyümeye devam edeceğiz hem daha fazla sadece sistem entegrasyonu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi ve yeni ürün geliştirme çalışmaları ile faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

Kafein Yazılım tam olarak ne yapıyor?

Kafein yazılım olarak, başta Telekom BSS “Business Support System“ alanında olmak üzere, uygulama geliştirme, test/test otomasyon hizmetleri, proje yönetimi, anahtar teslim yazılım çözümleri, danışmanlık, yönetilen hizmetler (managed services), dış kaynak kullanımı hizmetleri yanı sıra veri analizi, veri madenciliği ve veri arşivleme hizmetlerini de sunmaktayız.


http://www.yatirimrotasi.com/yazilim/kafein-yazilim-buyume-oranlariyla-yazilim-sektorune-ufuk-oluyor-h33.html

Share this post with
Bunlarıda beğenebilirsiniz

Benzer İçerikler