Kişisel Veri Güvenliği, Hemen Şimdi!

15/04/2021
1 Dakika

Dünyadaki verilerin %90’ı son 5 yıl içinde üretildi. Bugün bu verilerin tamamını indirmeye çalışsak yaklaşık 182 milyon yılımızı alır.

Veriler sadece hacim olarak değil, üretim hızları ve çeşitlilikleri açısında da devasa. Veri bu kadar büyük olunca, kişisel veriler de bu büyük verilerin önemli bir kısmını oluşturuyor. İsimler, adresler, elektronik postalar, telefonlar, ırk-milliyet-memleket-ten rengi, dini ve siyasi görüşler, yaş, cinsiyet, medeni durum, aile bilgileri, kimlik numaraları, parmak izleri, genetik veriler, sağlık geçmişi, kan grubu, fiziksel ve ruhsal durum, eğitim, adli sicil, istihdam geçmişi ve finansal durum, hatta başka kişilerin o kişi hakkındaki görüşleri de kişisel veri kabul ediliyor.

Avrupa Birliği'nin kişisel verilerin korunmasına dair regülasyonu GDPR (General Data Protection Regulation - Genel Veri Koruma Yönetmeliği), uluslararası şirketlerin karşılaştığı cezalar sebebiyle gündemde kalmayı sürdürüyor.

 

Kafein Teknoloji olarak kişisel verilerin korunması projelerimizi hayata geçirirken kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve saklanması aşamalarını, “süreç kurgusu”nu temel alarak inşa ediyoruz. Temelin en önemli malzemesinin de müşteri güveni olduğunu biliyor ve güvenin kaybedilmemesini esas alıyoruz. Tam da bu nedenlerle “Kişisel Veri Güvenliği, Hemen Şimdi!” diyerek detaylı bilgi için sizi “Ürünler” sayfamızdan “Kişisel Verileri Koruma Kapsamında Uçtan Uca” çözümümüze davet ediyoruz.

Share this post with
Bunlara da Göz atın

Benzer İçerikler